2018 – Deshima AiR op de Jubileummarkt NJV

Van harte nodigen wij u uit om op 30 september het

eerste lustrum van Deshima AiR mee te vieren!

 

In de maand mei heeft Japanse modeontwerpster en textiel kunstenaar Yumi Ito deelgenomen aan de Artist in Residency Deshima AiR. Op 30 september presenteren we haar werk op de jubileummarkt NJV. Zij zal tijdens deze presentatie haar nieuwe werk tonen en zelf aanwezig zijn.

 

Deshima AiR zal op 30 september tijdens het 60-jarig jubileum van de Nederland-Japan Vereniging deelnemen aan de Japanse markt in Hotel Okura Amsterdam. Deze markt is volledig in de stijl van het Japanse festival, ofwel “matsuri”. Op de markt zullen diverse leden van de NJV hun hobby of professie presenteren. Ook is er Japanse muziek en zijn er diverse demonstraties.

 

Yumi Ito

Yumi Ito is modeontwerpster en textiel kunstenaar uit Japan. Tijdens haar verblijf heeft zij onderzoek gedaan naar de archieven van Isaac Titsingh, hogere ambtenaar van de VOC en “opperhoofd” van de VOC in Japan in de tijd van isolationisme. Yumi Ito was in het bijzonder geraakt en geïnspireerd door de bijzondere briefwisseling tussen Titsingh en Daimyo Masatsuna Kutsuki. Elk van deze brieven heeft ze verwoord in een kledingkunstwerk. Al deze werken zal zij samen met de brieven presenteren op deze matsuri.

Overzicht

Wanneer – Zondag 30 september 2018 | Van 14.15 uur tot 18.00 uur

Waar – Okura Hotel (zaal Heian 1) | Ferdinand Bolstraat 333, 1072 LH Amsterdam

Toegang – Toegang vrij